menu
Word Lid
Lokaal speerpunt 1 Drugsbeleid

Drugsbeleid:

We hebben als gemeentelijke Wielsbeekse partij een duidelijke mening en visie hoe wij willen omgaan met dit probleem op lokaal niveau. Als basisprincipe hanteren we dat het beter voorkomen is dan genezen onder de vorm van preventie. Daarom moeten we sterk inzetten op vlak van informeren/sensibiliseren en het probleem blijven aankaarten en tevens blijvend bespreekbaar maken. Het gebruik van drugs dient hierbij nog meer uit de taboesfeer gehaald te worden. Hier kan Vlaams Belang Wielsbeke een belangrijke rol spelen om de bijhorende overlast en problematiek in Wielsbeke steeds wanneer nodig op de agenda te plaatsen, want jaar na jaar stijgen de bijhorende overlast die daar mee gepaard gaat. Onze jeugd moet hierin ook actief betrokken worden. Gedoogbeleid zal echter niet worden toegestaan. Een nultolerantie dient gehanteerd te worden en begeleiding, opvolging van drugsgebruikers dient in kaart gebracht te worden.

"Een nultolerantie dient gehanteerd te worden"

Wij zijn dan ook voorstander voor een harde aanpak van producenten en dealers die onze gemeente rijk is. Overleg met de Politiezone MIDOW is noodzakelijk zodat de pakkans zo hoog mogelijk is en blijft. Bovendien willen wij ervoor pleiten dat bij de diverse alcoholcontroles er nog meer preventieve controle zou gebeuren op het gebruik van drugs in het verkeer. Het is een open deur intrappen dat hier nood is aan meer controle. Ook al geloven we en zien we dat ons plaatselijke politionele diensten hier al veel aandacht aan besteden.

Meermaals komt de gemeente Wielsbeke negatief in het nieuws i.v.m. drugoverlast. Tijdens de gemeenteraden is er door onze afdeling dan ook al meermaals het probleem aangekaart. En we zullen dit probleem blijven aankaarten. Ondertussen zijn hierdoor wel her en der al camera’s geplaats waar nodig. Vlaams Belang Wielsbeke blijft pleiten voor meer camera’s en controles waar nodig, zonder uiteraard de privacy van onze inwoners te schenden.


Bronnen: https://www.hln.be/wielsbeke/dertiger-riskeert-na-...

https://www.hln.be/wielsbeke/veertiger-terecht-voo...

https://www.focus-wtv.be/nieuws/unieke-inkijk-drug...

https://www.hln.be/wielsbeke/6-rijbewijzen-ingetro...


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF