Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Zijn onze wielsbeekse boeren in een crisis?

Zijn onze wielsbeekse boeren in een crisis?
Lokaal @ Vlaams Belang

CD&V-Wielsbeke kwam ooit op voor de belangen van de Vlaamse boeren, nu is het in Wielsbeke zich enkel nog voor de stemmen te doen.

Op de laatste gemeenteraad van 02/06/2022 was er nog een verwoede poging van CD&V Wielsbeke om de boeren van (groot) Wielsbeke bij te staan met een foldertje van de boerenbond over het stikstofdossier. Alhoewel Vlaams Belang uiteraard en zonder twijfel altijd al aan de kant van onze plaatselijke boeren stond, is hier geopteerd om ons bij de stemming op de laatste gemeenteraad toch te onthouden. Waarom? Denkt u dan…

Vlaams belang Wielsbeke pleit ervoor om samen met Vlaams Belang Nationaal het waanzinnige stikstofakkoord over boord te gooien, en met de lokale boeren rond tafel te zitten. In dialoog te gaan met bevoegde instanties en vervolgens tot een haalbaar, duurzaam maar vooral realistisch akkoord te komen voor onze plaatselijke boeren. De landbouwsector/boeren hebben met het stikstofakkoord totaal geen toekomst in Wielsbeke. In plaats van de lokale activiteiten te stimuleren en te promoten tekenen we nu net hierdoor hun doodsvonnis. Hiermee geven we ook multinationals een stuk opnieuw de kans om een stukje van de arbeidsmarkt te winnen en dit op rekening van onze Vlaamse lokale boeren.

Men mag echter niet vergeten dat CD&V op Vlaams niveau voorstander is van dit absurd stikstofdossier met bijhorende niet haalbare opgelegde regeltjes voor onze boeren. M.a.w. als je de gemeenteraad van 02/06/2022 online raadpleegt dan kan je op de laatste pagina lezen dat net CD&V-Wielsbeke zich terecht vragen stelt bij de opstel van het stikstofdossier, maar uiteindelijk wel zal zwichten als alle vragen correct en netjes beantwoord zijn. Kafkaiaanse toestanden!

Vlaams Belang Wielsbeke