menu
Word Lid
Wielsbeke is plots tweetalig!

Vlaams Belang betreurt de inbreuk op de taalwetgeving. “Zo evolueert de vervreemding stukje bij beetje verder…”

De gemiddelde inwoner van Wielsbeke zou even kunnen achterover vallen als hij of zij plots een infofiche in handen krijgt omtrent de coronamaatregelen. De infobrochure, die bedoeld is om de inwoners te informeren over de coronamaatregelen, wordt ook verspreid in het Arabisch.

Vlaams Belang is heel duidelijk: de bestuurstaal in Vlaanderen is Nederlands! Dit is een inbreuk op de taalwetgeving. De contacten van overheidsdiensten (in casu de gemeente Wielsbeke) met burgers en ondernemingen moeten gebeuren in de bestuurstaal van de gemeente of stad, in dit geval het Nederlands.

Je zou je, als rationele burger, kunnen afvragen wanneer het nu eindelijk gedaan is met de “pamperpolitiek”. Als het van bepaalde politieke partijen afhangt denkt men er zelfs niet aan om de verregaande toegevingen ooit af te bouwen. Allochtonen kunnen zich inburgeren en de Nederlandse taal aanleren. Dat zijn argumenten die linkse politici gebruiken om het straatbeeld in bepaalde steden en gemeenten goed te praten. De werkelijkheid toont echter dat een groot deel van de allochtone bevolking geen Nederlands spreekt, begrijpt of enige moeite doet om het te leren. Als je dan, als lokaal bestuur, de info verspreidt in het Arabisch is dit opnieuw een extra reden om geen moeite te doen het Nederlands aan te leren. Zo evolueert de vervreemding stukje bij beetje verder…

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF