Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaamse feestdag vieren met Deborsu?

Vlaamse feestdag vieren met Deborsu?
Lokaal @ Vlaams Belang
Het Vlaams Belang Wielsbeke zal op 8 juli zijn spreekwoordelijke kat sturen naar de traditionele 11-juli viering van de Cultuurraad in OC Den Aert. De gastspreker van dienst, de Waalse journalist Chrisophe Deborsu, laat er nl. geen twijfel over bestaan hoe hij denkt over onze partij. Terwijl hij spreekt, voert Vlaams Belang Wielsbeke haar traditionele eigen 11 juli-campagne voor alle Vlamingen!

Ondanks de meer dan verdienstelijke reportage - Bye Bye Belgium (2006) – waarmee de spreker destijds de publieke opinie wakker schudde en ons streven naar onafhankelijkheid ook in Wallonië breed kenbaar maakte, kan deze spreker ons niet bekoren.

Naar aanleiding van onze nationale feestdag 11 juli verwacht Vlaams Belang Wielsbeke dat de cultuurraad kiest voor sprekers die vanuit hun eigen ervaring, hun eigen cultuur-, leef- en/ of beroepswereld Vlaanderen mee op de kaart plaatsen. En daar is een enorm aanbod van, want Vlaanderen leeft!

Daarnaast is de spreker van oordeel dat er rond onze partij en zo rond onze democratisch verkozen vertegenwoordigers een cordon sanitaire moet zijn als rond een “varkensbedrijf als er varkenspest is”. Hij vindt dat de “democratie zich moet kunnen verdedigen tegen mensen die de democratische regels niet respecteren”.

Dat hij met deze loze bewering zo meer dan 20% van de Vlaamse kiezers wegzet als ondemocratisch kan niet voor ons. Dat getuigt zelfs van een misprijzen voor de Vlaamse kiezers.

Nog duidelijker is het dat hij in zijn politieke debatprogramma “C'est pas tous les jours dimanche”, meer dan 20% van de Vlamingen geen stem wil geven. Of met zijn eigen woorden: "En als ik daartoe word verplicht - wat ik absoluut niet zie gebeuren-, dan geef ik onmiddellijk mijn ontslag. Vijanden van de democratie verdienen geen aandacht".

Wij zullen deze man dan ook geen welkom heten in Wielsbeke. 11 juli is onze feestdag en wij zullen traditiegetrouw onze eigen succesvolle actie voeren. Elke Wielsbekenaar die een Vlaamse Leeuw uithangt op 11 juli krijgt van ons een attentie. Wil je een gratis leeuwenvlag ontvangen: ga dan naar onze FB-pagina en vraag je vlag aan of stuur een bericht naar wielsbeke.vlaamsbelang@gmail.com

Uw Vlaams Belang afdeling Wielsbeke